Highlight

El Prof. Eugenio Coccia nomenat nou director de l'IFAE

September 23, 2022

El Prof. Coccia succeirà al Prof. Ramon Miquel com a director de l’IFAE l'1 de novembre de 2022.

La Junta de Govern de l’IFAE ha nomenat el Prof. Eugenio Coccia com a nou director de l’Institut de Física d’Altes Energies (IFAE), amb efectes a partir del 15 de novembre de 2022.

Eugenio Coccia serà el quart director de l’IFAE, succeint al professor d’investigació ICREA Ramon Miquel, que ha estat director des del 2015 i es mantindrà a l’IFAE com a líder del grup de recerca del grup de cosmologia observacional. Matteo Cavalli-Sforza va ser director de l’IFAE del 2008 al 2014 i Enrique Fernández va ser el fundador i primer director de l’IFAE (1991-2008).

El nomenament d’Eugenio Coccia com a director de l’IFAE és el resultat d’un procés de selecció internacional coordinat per la Institució CERCA i en el qual va participar el Comitè Científic Assessor Extern de l’IFAE.

Sobre Eugenio Coccia

Eugenio Coccia és un físic experimental expert en física d’astropartícules. Ha centrat la seva recerca en l’estudi i detecció d’ones gravitatòries, així com en el desenvolupament de tecnologies de molt baixa temperatura per a experiments de física fonamental.

Eugenio Coccia es va graduar en Física cum laude a la Universitat de Roma l’any 1980 en el grup d’Edoardo Amaldi. Va ser investigador postdoctoral i després fellow al CERN (1981-1985), i investigador (1985-1987) i professor de física (1988-2016) a la Universitat de Roma Tor Vergata. Va passar diversos períodes d’activitat investigadora al CERN, al Laboratori Kamerlingh Onnes de Leiden i al Laboratori INFN de Frascati. Va ser director del Laboratori Gran Sasso de l’INFN (2003-2009) i director fundador de l’escola d’estudis avançats Gran Sasso Science Institute (GSSI) , de la qual n’era fins ara rector. Eugenio Coccia és membre honoris causa de l’Acadèmia Europea i membre de la Societat Europea de Física.